Laagste prijs garantie
Deskundig advies in 1 van onze megastores
Binnen 3 werkdagen in je tuin

Pepernootfudge

De winter is weer aangebroken, dus dat betekent lekker snoepen en gezelligheid! Wat dacht je van zelfgemaakte pepernootfudge? Super leuk om te maken en echt onweerstaanbaar lekker. Deze fudges combineren heerlijke chocolade met kruidnoten. Perfect voor als je met vrienden of familie pakjesavond viert, of gewoon omdat het lekker is. Dus, handen uit de mouwen en laten we samen deze superlekkere fudges maken. Wedden dat iedereen ervan gaat smullen?


Benodigdheden

  • 200 gr witte chocola (Verkade)
  • 200 gr melkchocola (Verkade)
  • 30 gr boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 gr amandelspijs grof verbrokkeld
  • 100 gr kruidnootjes grof gehakt
  • 1 steelpannetje
  • Bakvorm van 20 x 30 platte brownie bakvorm
  • Bakpapier

We gaan twee verschillende lagen fudge maken! Eerst smelt je, de helft van de boter, 15 gram boter in een pannetje. Je kunt dit op laag vuur doen of au bain-marie, maar let op dat het niet te heet wordt. Gooi dan de melkchocolade erbij en laat het goed meesmelten. Als de chocolade helemaal gesmolten is, doe je de helft van dat blikje gecondenseerde melk erbij. Lekker blijven roeren tot alles mooi gemengd is, en daarna roer je de stukjes amandelspijs erin.

 

 

 



Pak een bakblik en leg er wat bakpapier in, laat dat papier aan de zijkanten uitsteken zodat je straks de fudge er makkelijk uit kunt trekken. Giet het chocolademengsel in het bakblik en strijk het mooi gelijkmatig uit over de bodem. Daarna gaat het blik een half uurtje de koelkast in om lekker op te stijven.

Nu gaan we nog een keer hetzelfde doen met witte chocolade. Dus weer die 15 gram boter smelten in een schaaltje of pannetje, en gooi de witte chocolade erbij. Roer goed tot het bijna helemaal gesmolten is en roer dan de rest van die gecondenseerde melk en de gebroken kruidnoten erin.

Giet ook dit witte chocolademengsel in het bakblik en laat het geheel een paar uur opstijven in de koelkast. Smullen maar!